Grönsaks-spagetti

Har fortsatt att roa mig med att göra spagetti av squash. Himmel så lätt och roligt det är!
Gott är det också… Och sen gör det ju absolut ingenting att det samtidigt är nyttigt, för både kropp och själ, att äta massor med grönsaker;) Bäst att passa på nu när de finns i mängder, i härliga skördetider.

Finns många olika verktyg att använda. Jag har köpt mig en enkel manuell variant, med lite större öppning (så squashen får plats;)
Vrider runt, runt och snabbt bildas tunna fina spagettiliknande trådar. Gott och lätt-ätet, även om man inte är så förtjust i rå squash. Blir en spännande textur i munnen, och vackert på tallriken! Kan även koka dem lite snabbt, så blir de mjukare.

Potatisskalaren kan du också använda, för bredare spagettiband.

Och odlar man egen squash, får man ofta väldigt mycket. Du som odlar squash vet;)
Att göra spagettis är ett perfekt sätt att variera squash-rätterna med…

Passar på att göra tomatsås på biff- och plommontomater, mognar ju i mängder nu. Hackar i nyskördad lök, mangold, riven morot, lite vitlök och smaksätter med örtsalt och chili (lagom stark) Toppar med persilja och basilika.
(På bilden med svarta Beluga-linser, kokta i grönsaksbuljong. Och några Falafel-bollar fick dyka ner i tomatsåsen också, efter att jag mixat den)
Ja, det blev en helt ”grön” variant på spagetti och köttfärssås idag (utan pasta och kött) Men väldans mumsigt blev det!

Snart ska det testas att svarva grönsaks-spagetti på gul rödbeta, morot, kålrabbi, gurka… 🙂 Spännande fortsättning följer…

Önskar dig en fin fortsättning på ”Fruntimmersveckan”. Som enligt bondepraktikan ska vara årets regnigaste vecka… Jaha, haha, och vad tror vi om det i år?

2 kommentarer på “Grönsaks-spagetti

  1. Så läckert, kul och fint- och förstår ju jättegott. :-))
    Var har du inhandlat detta fantastiska ”grej?”
    Mina squash är ff i blomningsstadiet – vi fick så om – men nu växer det – blommar och tar i, så hps ju på fina saker framöver. Vattnar vattnar och så näring ett par ggr/vecka. Roligt!
    //Kram

    Gillad av 1 person

  2. Hej Annette 🙂 Grönsaks-svarven har jag hittat på nätet; Kitchen Time (HandHelpSpiralizer heter den) Jätteläckert att göra spagetti av olika grönsaker, tex squash, gulbeta, gurka mm. Lycka till med dina squash;) Kram/Pernilla

    Gilla

Lämna en kommentar