humlesurr, kirskål och ätbar trädgård

Hejsan. Nu var det länge sedan vi sågs här. En månad går fort.
Som du vet händer mycket i växtvärlden så här års. Det sås och skolas, gödslas, sätts och planteras…man bär och kånkar, flyttar och fixar, fiberduk på och fiberduk av. Sommarsol och kortbyxor blandas med isbjörnar och tjockjacka. En intensiv men härlig tid.

Humlesurr
Nu spirar det ute, luften är klar, det är nyregnat och friskt ljusgrönt. Maskros och gullvivor lyser i kapp med solen och det doftar hägg. Humlorna surrar ivrigt i blommande vinbärsbuskar…Det gör mig så glad. Och visst känns det som att det är fler humlor i år. Det lovar gott.

Äta ogräs?
Tulpanerna blommar så vackert…och ogräset trivs och frodas;) Hm, hemma har jag en himla massa kirskål i en av rabatterna, som du ser här. De sprider sig förbenat bra!
Jag plockar och äter kirskål ibland. De späda bladen smakar förvånande bra, passar i sallad, paj tex. Men som du ser äter jag inte tillräckligt mycket för att hålla dem tillbaka. Behöver både rensa och täcka just den här delen. Eller börja livnära mig på kirskål;)

Titta på fåren
Fåren går nu i en liten hage precis intill växthuset. Härligt att ha dem som närmaste granne på jobbet. Här ligger de i skuggan under blommande hägg och vilar middag.
Nu fick jag en idé. Undrar om får tycker om kirskål? Det måste jag undersöka vidare…

Ätbar trädgård. Smultron och jordgubbar, hallon och rabarber, sparris och humle, mynta och gräslök, äpplen och körsbär… ja det vill man plantera nu. Och visst är det fantastiskt att kunna lyxäta hemma från egen odling. Egenodlat smakar bäst!

Plantsläpp
Första maj öppnade vi upp hela växthuset. Och hade vårt årliga högtidliga ”Plantsläpp”.
Dagsregn och typ + 6 grader är ju inget direkt höjdarväder. Men väldigt många kom och botaniserade bland de ca 3500 härodlade plantorna. I år har vi 58 olika tomater och 48 chili.
Jag visar och berättar mer nästa gång vi ses:)


Håll dig frisk och ha de gott! Gröna kramar/Pernilla- Tant Grön
Om du vill kika in på hemsidan; http://www.tant-gron.nu
Eller hälsa på mig på @chilidrottningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: