Trångt i sålådorna

Det är vårdagjämning i dag. Solen glittrar från blå himmel och äter på de tjocka snödrivorna. Njuter takdropp och glatt fågelkvitter. Så härligt:)

Och det är verkligen på tiden att vårvärmen kommer nu…Det börjar bli trångt i sålådorna. Och trångt (läs proppfullt) i såkammarn. Tomatplantorna skriker på mig, efter egen kruka och ny jord. Du som odlat mycket vet precis vad jag menar;)

Imorgon ska jag fortsätta sätta isär de tomatplantorna som skriker högst och mest. Och nu när vårvärmen äntligen kommit kan en del plantor få flytta ut till ”ungdomslyan” i växthuset. Ett litet växthus i växthuset, isolerat med bubbelplast och med värme/frostvakt plus fiberduk på nätterna. Toppen så här års.

Upptäckte häromdagen att jag har fått små kartingar i mina övervintrade chili och tomatplantor. De började blomma för några veckor sedan och jag har flitigt penslat blommorna på chilin och skakat lätt på tomatstänglarna varje morgon. Jättekul att de är på G redan. Snacka om att tjuvstarta säsongen!

Nu fortsätter vi njuta av vårdagjämnings-solen:) Våren är på gång!

2 kommentarer på “Trångt i sålådorna

  1. Våren är hos er, känns att hoppet finns.
    Längtar mer sol och värme.
    Lycka till med plantering,pensling mm – du flitiga ( :

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: