Regn…

Efter fyra fantastiska veckor av sol och smått overklig tropisk sommarvärme… med kittlande svettpärlor utefter ryggen, vattenslangen ständigt i handen, jagad av envisa bitska bromsar i den kvava luften och en härligt charmig ”bonnbränna”… så kom det efterlängtade regnet:)
Tror vi alla längtat efter dessa droppar, både människor, djur, natur, alla växter och gula torra gräsmattor…

Luften är lätt att andas, doften av ny-regnat blandas med blommande smultronschersmin, rosor och pion…Underbart!  Allt blommar tidigt nu.

Snacka om att maj månads värme spurtade ikapp kalla april. Då låg vi efter flera veckor, nu plötsligt ligger vi flera veckor före;)

Inne i växthuset frodas det, växer hejvilt…Alla tomat- och chiliplantorna har fått större krukor nu, det blommar och karten växer…och Åsa fortsätter att pinna och tjuva de höga tomaterna. Det gäller att hänga med;)

De hungriga squashplantorna planterade Farmor Britta om igår i mumsig eko U-jord. De blommar så fint nu med sina stora gula…Anar redan de första fruktanlagen.
Vi har både gula´Yellow´, ´GoldRush´ och gröna ´Dunja´. Runda ´Tondo di Nizza´ och vita tefat ´Custard White´…Läckert och  lättodlat!

I slutet på förra veckan planterade vi ut lite smått och gott i visningsträdgården… squash, pumpor, ärtor, bönor, kålrabbi, gulbetor, rotselleri, ringblomma, kryddtagetes med mera. Sådde dill och satte lök. Så passande med regn nu 🙂

Hälsar dig varmt välkommen på besök i butik och café, trädgård och växthus.
Vi har öppet alla dagar hela sommarn;
måndag till fredag 10-18, lördagar och söndagar 10-16 (midsommarafton 10-16)
Kram/Pernilla-Tant Grön och Hela Härligheten
(Psst! i nästa inlägg gästbloggar Tant Linnea och Tant Åsa här, ska bli väldands spännande att se vad de hittar på;)

2 kommentarer på “Regn…

  1. Så läckert – tror även växterna längtat efter lite paus från värmen, de pustar ut lite nu och tar sats mot en härlig skörd.
    Vi njuter//Annette

    Gillad av 1 person

    • Tack Annette, ja det tror jag med:) Även om det är underbart med sommarsol och värme så behövs det lite regn också. Så vi fortsätter njuta och ser fram emot god skörd:) Kram/Pernilla

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: