OdlingsLycka:)

Jag bara älskar att gå ut och skörda egenodlat!
Det känns riktigt lyxigt att nypa salladsblad och plocka solvarma tomater. Och jag har precis upptäckt att det är väldigt roligt, och gott, att göra strimlor av squash 🙂 🙂
Hyvlar gulbetor tunt (potatisskalaren går fint) och såklart strimlar jag även de späda bladen på betan, smakar precis som mangold.
Några skivor av paprika och gurka…Och sen toppas sommarsalladen med några fina krusbär och klasar av syrliga vinbär, en dillkvist och några vackra ringblommor och kryddtagetes. Ja, detta är Odlingslycka om nåt, eller hur:)

En chili-limehutt är fin som dressing till salladen, ger ett härligt sting för oss som gillar det;)  Blanda sambal oelek (eller egen finhackad chili) med pressad limejuice och rivet limeskal. Tillsätt Kikkoman soja och litelite rapsolja. Och vill du smaksätta ytterligare så kan jag rekommendera finhackade korianderblad, det blir riktigt mumsigt. Eller med dill, det blir också väldans gott.

Himmel och plättar vilken tropisk sommarhetta vi har nu! Kan inte minnas att jag upplevt en sommar som denna förr. Men bär och tomater mognar tidigt och snabbt i år, blir riktigt söta och goda, välvärmda av solen.

Ha de gott i värmen, kom ihåg att vattna och dricka ordentligt. Och njut av din skördeglädje och OdlingsLycka:)
Passa på att göra en härlig sommarsallad, eller kom till Tant Grön, vi har 😉
Kram/Pernilla

Lämna en kommentar