Chiliprovningar i skördetid

ÄNTLIGEN kan vi provsmaka chilifrukter och frossa i solvarma tomater. Plocka blommor, bär, grönsaker, örter… och testa nya recept. Underbart ju.

CHILI-LÅDOR
Jag plockar chili nästan varje dag…och packar chililådor. Postar till de som bor en bit bort.
Laddar lådorna med härliga aromer, hetta och glädje. Det är ju så spännande att smaka och uppleva hela händelsen i munnen.
Och ja, man blir glad av att äta chili. Allra roligast är det om man är ett par stycken, så man kan glädjas båda med och åt varandras reaktioner. För det är verkligen en upplevelse, som ger både en endorfinkick (måbra-hormoner) och mersmak.

GOTT MED CHILI
Sen finns det ju så mycket gott man kan göra med chili. Tex stekta chiliringar, chili-socker, marmelader, såser, sambal, pickla… Chili är väldans gott i choklad, har du testat?

CHILIPLANTOR TILL SALU
Har en hel del chiliplantor i växthuset som är till salu. Stora fina och fulla med frukter, bara att börja skörda. Chili är fleråriga och trivs inne i ett ljust fönster vintertid.

UTSTÄLLNING
I halva växthuset har vi tomat och chili-utställning nu i augusti, o kanske en bit in i september.
35 sorter vardera, i alla tänkbara färger, former och storlekar. Så häftigt!

Här nedan kommer bilder på några av de chilisar som jag packar i lådorna, har ju typ 30 sorter till;)

CHILI-PROVNINGAR -Live på Instagram 🙂
Och äntligen är vi igång med våra live-sändningar på instagram, där vi har små korta chiliprovningar i direktsändning Åsa och jag. Vi laddar upp sändningarna i flödet så du kan kika efteråt om tiderna inte passar att vara med live. Första sändningen hade vi idag(18/8) och nästa blir på lördag (20/8) ca kvart över nio på förmiddagen.
Håll koll på instagram chilidrottningen, där lägger jag upp mer info om kommande live-sändningar, nördiga tips, skördebilder och recept-inspiration mm. Och det går bra att skicka DM om du har frågor eller vill beställa en chili-låda eller två.


Ha de hett & gott du också/Pernilla-Tant Grön och Hela Härligheten

2 kommentarer på “Chiliprovningar i skördetid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: