Mina små bebisar:)

Jippie! Blir varje år lika barnsligt hjärtligt lycklig när de tittar upp:))
Att först planera sortimentet och riktigt frossa i frökatalogernas utbud… För att sedan så de små fröna, att få väcka liv till årets alla nya plant-bebisar. Det gör mig så genuint och gudomligt rakt igenom GLAD:)

 

Att därefter ta hand om dem, vårda, vattna, skola och se dem växa är stort för mig. Lika stort idag som när jag började så egna plantor för en si så där 30 år sedan… Men så är jag ju växtnörd, jag erkänner;)
Extra spännande är det att få bekanta sig med några nya sorter varje år. Att välja lite nytt att blanda med sina hjärtebarn och pålitliga favoriter… håller de måttet inför mina förväntningar och katalogernas fina beskrivningar?

Allt detta blir ännu roligare när man kan dela sin odlingsglädje och nyfikenhet med andra växtintresserade. Att få dela kunskap, erfarenheter osv… Vi lär oss så mycket av varandra.
Och tänk att jag har den stora förmånen att få arbeta yrkesmässigt med ett av mina största intressen, det är magiskt!
P1260835
Så, ja, nu är odlingssäsongen igång. Årets plantlistor är låånga. Mängder med spännande fröpåsar står sorterade i kö. Förväntan är på topp. Och mina allra första plant-bebisar ser dagens ljus. Jippie!
Planerar att så; ca 2000 Tomater 44 olika sorter.. ca 500 Chiliplantor 33 olika sorter.. ca 150 plantor Paprika 11 olika sorter…och såklart hundratals squash och gurka i flera sorter. Olika sallat, kål, bönor, pumpa, melon, mangold, kryddörter, tagetes… och detta är bara ett fåtal exempel, det blir massa massa mer, det kan jag lova:) Det högtidliga ”Plant-släppet” i växthuset blir som vanligt första maj, välkommen att botanisera.

Älskar mitt hantverk.
Odlar med kärlek, sår, vattnar och skolar allt för hand, såklart i ekologisk jord.
Längtar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: