Tacksamhet

Tänk att det redan är 13 år sedan, som jag och min syster startade Tant Grön. Trodde väl aldrig då, att vårt lilla företag skulle bli såsom det är idag:) Ibland väller tacksamheten över…så nu blir det ett långrandigt inlägg;)

Vi har återigen fått en fin utmärkelse ❤

vink

Tack, Tack och Tack!!
Alla ni som kommer till oss, om och om igen! Och som många gånger tar med nya vänner och bekanta. Alla ni som har varit med och hejat på oss, ända från starten… när Tant Grön, som hobby och fritidsprojekt startade i en tom betad fårhage 2006.
Alla ni som kommit till på vägen, och alla nya besökare som tillkommer dagligen.
Vi har sagt det förr och vi säger det igen; Vi finns här för er och vi finns här tack vare er:)

Och alla ni som dessutom röstat fram oss till Årets Turistmål, för faktiskt 3:e året i rad, säger vi Tack!!
Glada, stolta, tacksamma! Och ödmjuka, för självklart sitter det en liten Jante på vänsteraxeln. Och kanske är det bra, för hur som helst så är det bra att ha båda fötterna på jorden (och fingrarna i myllan, eller i kakdegen kanske;)

Susanne o Pernilla
Sen vill vi, Pernilla och Susanne, ägare och grundare 
(och systrar) Verkligen passa på att hylla våra härliga medarbetare som jobbar med oss i verksamheten. Ett fantastiskt team.
Med berikande olikheter och charmiga egenheter… Bra på olika sätt och på olika saker.
Alla tillför såå mycket engagemang, känsla, kunskap, glädje och gemenskap, vilket gör så att vi kan få till helheten ”Hela Härligheten”.  Vi är så bra tillsammans.
Tack alla fina, fantastiska arbetskamrater!

Tack till Helene, butiksansvarig och säljansvarig, som varit med längst. Tillför driv, kreativitet, engagemang och sprider fin lojalitet. Ser alltid till besökarnas bästa… Full koll på alla bokningar och sällskap. ”Facebook-direktör”.

Tack till Linnea, driftig och allsidig, med koll på hela verksamheten. Ansvarig Trädgård, men är även en klippa i butik, café, administration, organisation och som trasslar med scheman till samtliga.

Tack till Åsa, som är en jäkel på att köra skottkärra. Tomatfixerad med fokus på växthuset. Vintertid i Cafét. Kreativ med egensinnig inriktning… Kanske dyker den upp så småningom; Åsas skräckkabinett?

Tack till Rebecka, engagerad, glad och stolt sockerbagare och mamma till caféts fantastiska bakverk. Rebeckas paradnummer är tisdagens kafferep. Är dessutom en idéspruta av rang.

Tack till Lisa, började som ung duktig praktikant och är nu en av nyckelpersonerna i cafét. Har full koll på helheten, bufféer och servering. Duktig på att lära ut och ”skapa” nya stjärnor. Sköter Instagram ihop med Emelie.

Tack till Emelie, konstnärlig konditor och ansvarig för cafét. Vänligheten personifierad. Bygger tjusigt upp Afternoon Cheese, LYXfrukost, bufféer och smörgåstårtor. Och ser till att matgästernas tallrikar är riktigt fina.

Tack till Mats, vaktmästare som ser till att vägar och parkeringar är nysladdade och fina. Plogar, sandar, skottar, klipper gräs, håller ordning. Och ser till att maskinparken därtill fungerar. Lagar, målar och fixar. Och servar oss tanter med allt möjligt, och ibland omöjligt, praktiskt.

Tack till Jennie, vår administrativa klippa på kontoret, sköter kundklubb, fakturor, program och system. Överlägsen på teknik i grönhuset… Mycket som skulle haverera utan Jennie.

Tack till Tina, som hör hemma i butiken, gillar fart och fläkt och kan rabbla krukväxternas ABC på latin, och trivs bäst med så kallad ”styrfart”.

Tack till Birgitta; Noga, lugn och glad med positiv energi. Putsar speglar, sorterar smycken, nopprar blommor… Svarar i telefon och fixar i butikskassan.

Tack till Susanne K; Engagerad, kreativ och med ett driv att räkna med. Inspirerar och gör fint bland kläder och inredning. Tar väldigt fina bilder. En fena på att dammsuga… Olikheter är så bra!

Extragäng caféTack till extratjejerna/sommartjejerna i cafét. Ida I, Ida L, Moa, Elin, Astrid… och ett helt gäng till. Ovärderlig förstärkning. Hur skulle vi få till det utan dom?!

Tack till Ylva, Britt, Carina, Elin, Veronika som betytt mycket under de år de var med här. Har varit guld värda:)

Farmor BrittaOch Tack till vår farmor Britta som blir 89 år i år! Ovärderlig hjälp från start, och fortfarande… Precis som vanligt så här års, väntar hon ivrig att få dra igång våren i växthuset, plantera om perenner, skola plantor mm.

SussiSusanne, ägare och grundare;  ”Diversearbetare” på Tant Grön. Målfokuserad med ekonomiansvar och koll på helheten. Är en rackare på att möblera om och bygga snygga miljöer, både inne och ute. Alltid full av idéer och projekt 🙂 Gillar resultat, utveckling och därav har det blivit en del utbyggnationer att hålla i genom åren. Oerhört plikttrogen och en trygg parhäst att ha vid sin sida!

Och så jag, Pernilla,  ägare och grundare; Initiativtagare som satte fröet till Tant Grön från allra första början. Konstnärlig växtnörd med hjärtat i kundkontakten och det odlade ätbara… och chili! Har koll på detaljerna, statistik och ständiga utvärderingar. Sköter formgivning och marknadsföring.

Sen får vi inte glömma att rikta ett stort och innerligt Tack, till våra nära och kära som varit såå involverade och engagerade inte minst de första åren, när inga pengar fanns och när allt som hade med verksamheten att göra bara kostade… pengar och tid. All tid!  Verksamheten startade i en tom fårhage som ett fritidsprojekt och med en startpeng på 40.000 kronor. Sen tog vi det därifrån;) Tack till våra familjer ❤ För att ni stod ut!
Tack till pappa Kenth. Vad du har jobbat, peppat och stöttat… Hjälpt oss med både ritningar och bygglösningar. Som alltid!
Mamma Astrid som varit med och nopprat blommor, rensat ogräs, planterat… hjälpt oss sy upp gardiner, tomteluvor  mm..
Sussi´s svärmor Anna, som såg till att vi kunde ha öppet fler dagar i början, då när vi hade andra jobb också… Hjälpt oss på både stordagar och modevisningar…
Sussi´s man Jörgen som alltid är med i våra stora projekt, håller Susanne på jorden…
Min man Mats, med från start, numera anställd som vaktmästare; farbror Blå.
Och våra (nu vuxna) söner…hjälp vid byggnationer, flytt, målning med mera genom åren. Tack Erik, Kalle, Emil och Linus.

Och ja…det blev långdraget😉 men lite reflektion gjorde det nödvändigt att få öppna ventilen lite…då tacksamheten växer sig övermäktig ❤ ❤  Vi är så bra tillsammans!!

Kram/Pernilla

7 kommentarer på “Tacksamhet

 1. Ni är helt fantastiska 💚 Jag har ju följt er från allra första gången och ni är så värda alla fina utmärkelser 💚

  Gillad av 1 person

  • Tack snälla Britt-Marie… Jättekul att du har följt oss från början:) Tänk att vi fyller 13 år i år, i maj….Tiden går fort! Kram/Pernilla

   Gilla

 2. Stort Grattis till alla utmärkelser och födelsedag !! Ni är helt fantastiska – det är alltid lika roligt och inspirerande att besöka Tant Grön!
  Stort lycka till med fortsättningen !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  Gillad av 1 person

 3. Tänk att ni fyller ”tonåringar”, våra kära, fina tanter gröna. Grattis :). Är det verkligen 13 år sedan första besöket hos er?? Jo, så måste det ju vara, bra och mysigt redan från start!! Nog är ni värda alla hejarop och utmärkelser, vi gillar er alla och allt ni bjuder på av både grönt, skönt och mumsigt i ert café. Roligt läsa din reflektion, Pernilla – den kändes så fin, vilket team ni är – så sträck lite extra på er allesammans. ”Because you´re worth it” /kram Annette

  Gillad av 1 person

  • Tack snälla Annette för grattis och varma ord…blir så glad:) Vi är så tacksamma för att du och alla våra underbara stamkunder kommer och ”tittar till oss” regelbundet. Kul att du varit med oss från starten! Vi finns här för er och vi finns här TACK vare er. Vårkramar Pernilla

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: