Boktips Den goda skörden

På semestern brukar jag passa på att läsa ett par böcker. Fick tips om en intressant bok Den goda skörden av Karl Martindahl.

Har läst ut den. Känns så sann, tänkvärd och aktuell på många sätt. Den handlar om att odla… och den magiska kraften av att få må bra. Den här boken vill jag gärna berätta lite mer om.

För när vi mår bra är det så lätt att ta det för givet… Eller hur.
Alla dyker vi ner i svackor ibland och det kan vara mer eller mindre kämpigt att ta sig upp igen.

bok den goda skörden

Ja, den här boken träffar mig rätt i hjärtat. Jag fylls av en stor igenkänning av just hur välmående man kan känna sig av att odla. Hur betydelsefullt det kan vara. Odlandets symbios, lust och drivkraft. Jaa, jag förstår precis! och det glädjer mig när andra hittar det också.
För redan som tonåring vaknade mitt intresse för växter. Lyckan att så ett frö, vårda, se det växa, för att slutligen skörda. En superstark drivkraft som jag inte kan tänka mig att vara utan.
 Att förundras över det stora i det lilla. Det lilla blir det stora. Odling jordar oss och är både magi och terapi! Helt naturligt. För mig är det ett genuint intresse, en hobby, ett yrke, ja en livsstil. Och det är underbart att få dela härligheten med andra odlingsintresserade och hela tiden lära av varandra.
OCH att äta mer grönt är ju också hälsosamt. En härlig bonus:) För både kropp och själ.

så ett frö
”Den goda skörden” hur odling blev min terapi.
Artisten och låtskrivaren Karl Martindahl delar med sig om sitt liv, med höga toppar och djupa dalar. Berättar om sin psykiska ohälsa… Och hur han hittar nycklar och vägen tillbaka, för honom på ett helt oväntat sätt; genom att börja odla i sin trädgård;
– ”Lusten att bruka jorden kom som en positiv överraskning för mig, mitt mående och min skaparlust. I min trädgård fann jag en naturlig självmedicinering. Odlingsterapi. Ett verktyg för att hitta ljuset i livet igen”.
Plötslig infann sig en lust att odla i de två pallkragarna i trädgården, han upptäckte glatt sina gröna fingrar och en nyvaken kreativitet i köket:)

ta hand om dig

Han beskriver vilka fördelar trädgårdsodling har för en stressad vardag, att leva i symbios med naturen och konsten att hitta balans. Om att hitta glädjen och lust som drivkraft.

Boken är lätt att ta till sig och innehåller även praktiska odlingstips, Karls favoritgrödor, många härliga bilder, kloka ord och en hel del recept.

recept

mjölksyrat

squash

livslust

Ämnet känns högaktuellt i vårt stressade prestationssamhälle med växande ohälsa. Fint att berätta så öppet och ärligt om sitt mående. Tycker det är bra att vi vågar prata mer om det idag.

plan 9 from outer space
Stoppar fingrarna i jorden, sår ett frö och ser det växa…till odlingslycka och skördeglädje. Det är underbart!

gott för kropp o själ

Ja, den här boken tycker jag att du ska läsa:)

OCH i gott samarbete med ehrlinpublishing får du just nu 20% rabatt på Den goda skörden. Gäller en månad from idag (tom 14/9) Ett toppenläge att passa på att fynda en mycket fin bok.
Kika in på www.ehrlinpublishing.com och uppge din rabattkod; odling20

skördelycka

Redan mitten på augusti. Squashen växer så det knakar, dillen blommar och tomaterna mognar…Livet är gott!

Psst! Passa på och kika på vår stora tomat & chili-utställning i växthuset, nu i augusti. Över 70 olika tomater och drygt 60 chili finns att beskåda:)

Lovade att meddela när…och nu finns de! Godispåsar med nyskördade småtomater till försäljning i butiken.

Och så kan jag berätta att det finns några platser kvar till Tomat-provningen lördagen 31/8. Mer info finns på vår hemsida under fliken Event.

Skördekramar/Pernilla Tant Grön

bifftomater olika

 

5 kommentarer på “Boktips Den goda skörden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: